Oprichting Nederlandse Ondernemersbank

OndernemersbankBetrouwbare steun voor ondernemers dankzij een sobere en doelgerichte bank. Weg met de bonuscultuur!

De Ondernemers Partij wil een Nederlandse Ondernemersbank met een platte organisatie, zonder bonuscultuur en met managers, die worden betaald tot maximaal de Balkenendenorm. Deze staatsbank financiert onze ondernemers met de laagst mogelijke tarieven. Dat verlicht de financieringslasten van het MKB en de ZZP-ers.

Zowel Nederlandse als Europese structuurfondsen kunnen via deze bank zonder omwegen hun weg vinden naar de Nederlandse ondernemers. Eindelijk een bank, die niet kan omvallen. Deze bank is een geweldig alternatief voor de commerciële banken.

De noodzaak voor een speciale Ondernemersbank is dat de overheid haar greep op de zogeheten 4 systeembanken compleet heeft verloren. Deze banken hebben geen zelfreinigend vermogen. Ze zijn niet in staat de bonuscultuur af te schaffen en de Balkenendenorm daadwerkelijk te hanteren.

Afspraken over het verstrekken van kredieten en hypotheken aan zelfstandigen en ondernemers worden niet nagekomen. Ondernemers hebben hier de afgelopen jaren veel hinder van ondervonden. De Ondernemersbank maakt hier een einde aan.

De Ondernemersbank biedt dus meer mogelijkheden. Elk kabinet tracht middels extra geld, in de vorm van structuurfondsen, bepaalde sectoren die het moeilijk hebben te stimuleren. Bij het uitkeren van deze structuurfondsen blijft veel geld aan de strijkstok hangen. Uitvoerende instellingen met een duurbetaald management en een grote overhead verorberen daarmee een groot deel van die fondsen. Bovendien is de efficiëntie van dergelijke fondsen te vaak teleurstellend. De Ondernemers Partij wil daarom een eigen Ondernemersbank oprichten , onder het Ministerie van Financiën. Hiermee kunnen wij de ondernemer garanderen dat:

  • Een bank met de platste organisatie en management salarissen tot maximaal de Balkenendenorm.
  • Een bank zonder bonuscultuur.
  • De laagste banktarieven en de hoogste spaarrentes.
  • Geld dat direct naar de juiste sector stroomt, zonder tussenkomst van dure uitvoeringsinstanties.

 

Daarnaast zal de Nederlandse Ondernemersbank zich richten op voorlichting en advies aan ondernemers en kunnen kredieten worden verschaft. De Nederlandse Ondernemersbank maakt meteen de omvangrijke Rijksdienst voor Ondernemend Nederland compleet overbodig, waarmee een belangrijke dekking voor dit voorstel is gevonden.

Close